PENAWARAN KURSUS KOLEJ KOMUNITI SIK
Sijil Pemprosesan Dan Kawalan Mutu Makanan
PROSES PEMBELAJARAN
- Merangkumi pemprosesan dan pembungkusan semua kategori makanan khususnya yang bersumberkan bahan mentah tempatan.
- Merangkumi kaedah pengawetan buah-buahan, sayur-sayuran, ikan dan hasilan laut, daging, ayam, telur, hasilan koko, gula, bakeri, minyak dan snek tempatan.
- Juga didedahkan kepada aspek pengawalan mutu makanan, baik semasa atau selepas pemprosesan, aspek kandungan makanan dan pemakanan, menguji dan menganalisis makanan, perundangan yang berkaitan makanan serta pengurusan dan pemasaran hasil makanan.
KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN
- Bengkel Pemprosesan Dan Kawalan Mutu Makanan
- Makmal Penyediaan Makanan
- Makmal Proses Makanan
- Makmal Bakeri
- Makmal Sains, Matematik & Analisa Makanan
A.salam saya nur fatihah binti rusli ingin membuat permohonan untuk belajar di sini
BalasPadamSlm sy Nur Liyana ingin membuat rayuan untuk sambung belajar di sini
BalasPadamSlm sy Nur Liyana ingin membuat rayuan untuk sambung belajar di sini
BalasPadam